סלט מלפפוני קיץ, משמשים בוינגרט  עם אבן יוגורט באלאדי   imageסלט מלפפוני קיץ, משמשים בוינגרט  עם אבן יוגורט באלאדי   image

המצרכים  (8 מנות) 

 

  • כ 10 מלפפונים באלאדי   
  • מלח ים או מלח הימלאיה
  • כ 5 מלפפוני חרוש( שדומים למלון קטן )
  • מיץ מלימון אחד
  • כ 5 מלפפוני פקוס( שדומים לקישוא)
  • מיץ מתפוז אחד
  • 2 בצל סגול
  • גרידת לימון 
  • עלעלי ריג'לת הגינה , או גרגר הנחלים
  • גרידת תפוז
  • כ 20 משמשים בשלים ( מזן מסטקאווי )
  • או תאנים
  • שמן זית כתית טהור
  • חופן שקדים קצוצים וקלויים
  • אבן יוגורט
  • פרוסות ליים או לימון קצוץ

  • הכנה
  • הגשה
  • פורסים את הבצל  לחצאי עיגול
  • מעל לצלחת האישית מגרדים אבן יוגורט
  • חותכים את מלפפוני הבאלדאי  לקוביות בינוניות


  • חותכים את החרוש והפקוס  לקוביות קטנות
  •  
  • מגלענים וחותכים את המשמשים לרבעים  


  • מערבבים יחד לסלט  יחד עם מיץ הליים

  • מתבלים במלח , גרידת לימון ותפוז